Christien Leenders

Sinds 1983 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar en behandel ik zowel kinderen als volwassenen met houdings- en bewegingsklachten, ademhalings- en spanningsklachten. Daarnaast heb ik mij in de loop der jaren gespecialiseerd in chronische pijntherapie, slaapoefentherapie, hartcoherentie en mindfulnesstraining. Bovendien ben ik geregistreerd Psychosomatisch oefentherapeut en neem ik deel in het Kind Expertise Centrum (KEC). Dit is een samenwerkingsverband tussen een logopedist, kinderfysiotherapeut, kinderoefentherapeut, psychosomatisch-/slaapoefentherapeut, orthopedagoog en een orthomoleculair diëtist om voor kinderen met multi problematiek tussen 0 en 18 jaar een snelle diagnostisering mogelijk te maken, waarna, indien nodig, een multidisciplinair behandeltraject volgt.

Miranda de Stigter

Na mijn afstuderen in 2001 ben ik in Geldermalsen gaan werken als oefentherapeut Cesar. Hier heb ik al weer heel wat jaren mijn eigen praktijk, waarmee ik in het Eerstelijnscentrum de Pluk gevestigd ben. Sinds September 2019 ben ik ook als oefentherapeut werkzaam in de praktijk van Christien Leenders in het ECT aan de Dodewaardlaan en ik heb het hier erg goed naar mijn zin.

Omdat ik mensen graag nog beter wilde kunnen helpen ben ik de opleiding psychosomatische oefentherapie gaan volgen. Door deze vervolgopleiding zie ik mensen met veel verschillende soorten klachten. Ik behandel zowel houdingsafhankelijke als psychosomatische klachten. Naast veel volwassenen zie ik veel jongeren en kinderen met spanningsklachten met een lichamelijke uittingsvorm. Deze afwisseling maakt mijn werk voor mij extra leuk. Het behandelen van chronische pijnklachten en/of SOLK zie ik als een mooie uitdaging. Het vraagt een bijzondere aanpak en door de samenwerking met meerdere disciplines zie ik goede resultaten. Inmiddels werk ik ook als slaapoefentherapeut en ben hier erg enthousiast over.

Caroline Scholtus

Ik ben oefentherapeut Cesar, McKenzie therapeut (register diploma), oor acupuncturist en coach ( specialisatie hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid). Na het afronden van de mindfulness based cognitieve therapie opleiding ben ik mindfulness trainingen in Tiel en Lienden gaan geven. Vanaf maart 2022 ben ik werkzaam in de praktijk van Christien Leenders. Ik zie dit als een hele mooie kans om weer samen te mogen werken. Door een lange “bijna dove” periode heb ik jarenlang in mijn eigen praktijk gewerkt met de grote wens om eens weer deel uit te maken van een team. Dit moment breekt nu aan en ik heb er enorm veel zin in.

Mechanische klachten kunnen met behulp van McKenzie therapie snel in kaart gebracht worden. Door het afnemen van een assessment en bewegingsonderzoek is het mogelijk om de klacht te kunnen classificeren. De patiënt krijgt een duidelijke uitleg over het ontstaan van zijn klacht en gaat daarna aan de slag met praktische oefeningen. Ook nu is het doel de patiënt zelf de regie over zijn gezondheid terug te geven.