Christien Leenders

Cesar oefentherapie – Psychosomatische oefentherapie – Slaaptherapie – Kinderslaaptherapie

Na mijn studie Oefentherapie Cesar ben ik 30 jaar geleden in Tiel begonnen. Ik ben nog steeds enthousiast over deze therapie. Bij iedere klacht wordt immers gekeken naar de oorzaak en de gevolgen van de klacht voor de rest van het lichaam. De beoordeling van het totale houdings- en bewegingspatroon wijst veelal uit dat een klacht niet op zichzelf staat en zeer individueel bepaald is. Dat maakt iedere behandeling specifiek. Het aanleren van een beter beweegpatroon, waarbij een groot beroep op de zelfwerkzaamheid van de cliënt wordt gedaan, leidt er toe dat de klachten verminderen of zelfs verdwijnen en dat maakt de therapie ook op langere termijn effectief.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van rug- en bekkenklachten, chronische pijnklachten en nek- , schouder- en hoofdpijnklachten. Daarnaast heb ik mij verdiept in de behandeling van ademhalings- en spanningsklachten, zoals die optreden bij hyperventilatie en een burn-out.

Ook behandel ik psychosomatische klachten en slaapproblemen, waarbij ik tevens gebruik maak van Mindfulness. Mijn praktijk is sinds 2009 gevestigd in het Eerstelijns Centrum aan de Dodewaardlaan 5-17 te Tiel. Ik werk daar samen met andere (para)medische disciplines, waardoor mijn cliënt een optimaal behandeltraject kan doorlopen.

Ik ben bij de volgende verenigingen en netwerken aangesloten:
– Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VVOCM)
– Kwaliteitsregister voor Paramedici
– SOLKnet (kwaliteitsregister psychosomatiek therapeuten)
– Netwerk chronische pijn
– Netwerk slaapoefentherapeuten